dinsdag 11 maart 2014

LIFESTYLE • UNICEF TAP PROJECT

Elke dag sterven er ruim 1.400 kinderen onder de 5 jaar aan diarree, doordat ze geen schoon water hebben. Dit is iets wat wij ons misschien niet voor kunnen stellen. Maar zulke cijfers zijn vreselijk. Van de 1.400 sterfgevallen moeten we naar de 0 sterfgevallen. Om hiervoor te zorgen heeft Unicef een actie gestart. Dit is het ''Unicef Tap Project''. Met deze actie kun je door niet je telefoon aan te raken een steentje bijdragen. Lees snel verder wat je hiervoor moet doen!

Waarschijnlijk kennen jullie Unicef al. En weten jullie dat Unicef wereldwijd er voor zorgt dat de leefomstandigheden van kinderen verbeterd. Doordat Unicef grootschalig is kunnen ze in een land miljoenen kinderen bereiken. Zo helpen ze kinderen naar school te gaan, helpen ze ziektes te bestrijden bij kinderen o.a. aids, helpen ze kinderen overleven bij oorlogen en rampen, helpen ze kinderen te beschermen tegen geweld, uitbuiting en misbruik. Maar hier hebben ze wel hulp bij nodig d.m.v. sponsoren en donaties. Tot nu toe heeft Unicef al 18,8 miljoen mensen kunnen helpen aan schoon water. 


Jij kan je steentje bijdragen door te doneren, maar nu ook door je telefoon niet te gebruiken. Je zal nu wel denken ''He hoe en wat?''. Unicef USA heeft een actie gestart. Het ''Unicef Tap Project''. Wat moet je doen? Je hoeft eigenlijk alleen maar de Unicef Tap Project app te downloaden op je mobiel. En vervolgens er voor zorgen dat je je mobiel zo lang mogelijk niet aanraakt. Want voor elke tien minuten dat je je mobiel niet aanraakt krijgt een kind in een ontwikkelingsland een dag schoon water. Het bedrag dat gelijk staat aan een dag schoon water voor een kind betaald Giorgio Armani Fragrances aan Unicef. Dit is een kleine moeite met een groot resultaat. Dus twijfel niet en download deze app. En blijf zo lang mogelijk van je mobiel af. Tip! Doe dit 's nachts als je slaapt. Je zult merken hoe zwaar het is om je mobiel niet aan te raken. Stel je dan eens voor hoe zwaar het is voor al die kinderen wereldwijd die geen schoon water hebben. 


Ik zit zelf al op de 7 dagen schoon water voor een kind. Dit voelt zo goed en motiveert me om nog vol te houden. Ik ben benieuwd hoe lang jullie het volhouden. 

Liefs,
Monica










Geen opmerkingen :

Een reactie posten